torsdag 11 augusti 2016

Dagar, veckor och månader rullar på.,,

Ligger nu i sängen och ammar min son. Jag vet att det är många som har olika åsikter angående det här med amningen. En del menar att jag ska bli mer hjälpt av att inte amma, att jag då ska få sova mera. Nu är det ju så att min sambo har sedan 2 veckor tillbaka börjat jobba igen. Så då måste jag ju gå upp och mata lilleman oavsett. Men men så fort man får barn så får många tips och råd om hur och vad man ska göra. Har även fått höra att min mjölk kanske inte är tillräcklig, men det borde ju märkas på Sixten. Han borde ju inte vars nöjd då och dessutom inte gå upp i vikt. Har ju hört att ju mer man ammar desto mer mjölk producerar man. Vissa dagar blir jag fortfarande sjukt frustrerad över att det inte funkar. Men tycker nog att de dagarna kommer allt mer sällan. Visst ger jag Sixten ersättning ibland. Ibland ger vi det vid läggdags för att han ska sova längre utan att vakna. Men samtidigt är ersättningen mer svårsmält. Det är verkligen en djungel... 

Sover gott..

Va till BVC förra veckan. Vägde 4090 g och var 53 cm lång. Dessutom va det redan dags för 3 månades vaccin. Två sprutor blev det. De gavs i låret och ledsen blev han. Fick även rotavirusvaccin, ges i munnen. Tänk att våran kille redan är så stor! Fattar stundtals inte var tiden tar vägen. Efter vaccinet blev han sjukt trött och hängig. Fick ingen feber men han kändes mer knölig, ledsen osv. Dessutom va han sjukt hes den dagen. Hade troligtvis skrikit sig hes. Hon från BVC ringde igår och kollade hur Sixten mådde. Det gjorde mig faktiskt lite förvånad, men kändes ändå skönt! 

Sixtens nattsömn är inte den bästa. Eller jo om han får ligga i våran stora säng, så sover han bra. Jag är livrädd att rulla över honom i dubbelsängen och dessutom rädd att han ska dö i plötslig spädbarnsdöd. I hans säng så har han andningslarmet och det skapar ju trygghet. Har varit till Ikea och köpt två söta nattlampor. Det ska underlätta när jag går upp på natten, så man slipper tända. 
Så eftersom Sixten sover dåligt så gör ju jag oxå det. Dessutom vill han gärna äta minst en gång per natt. Ja ja det går över det med! 

Nattlamporna...

Sixten är en väldigt social kille. Han har kommit på att det inte alls är så skoj att åka vagn. Det är mycket bättre att bli buren. Så har blivit tipsad av en annan mamma som vi träffade på neo, att prova med en bärsjal i trikå. Det måste jag verkligen prova. Först måste en sjal köpas. Vi har ju en babybjörn men den är jag inte så nöjd med. Får helt enkelt prova. Har budat på en sjal på Tradera. Vi får se om det blir den eller någon annan. Är sugen på att prova i alla fall! 


Nähä tror visst lilleman har somnat. Snuttar  lite i sömnen. Ska snart försöka lägga honom i spjälsängen. Attans han sov visst bara räv...blir att amma en stund till. 


Förresten häromdagen gjorde jag amningsdebut ute bland folk. Kändes bra. Nu måndag och tisdags har jag varit till Mariebergs galleria och träffat vänner, inte då heller har det varit problem att amma offentligt. Det går bra nu! 
Offentlig amningsdebut! 

2 kommentarer:

  1. Finns även olika typer av selar som funkar olika bra. Själv har jag bäst gillat manduca och hrmm.. Nu minns jag inte namnet på den andre... E nånting.. Passade mig som är kort å barnen sitter lite mer som en "groda". Fick ont i axlarna av babybjörn. Medan de andra två har jag också kunna ha på ryggen när barnen blivit lite större (alltså typ 1-2 år). Funkade bättre för mig än tricot slen (sjalen), för jag tyckte d blev ett moment att knyta å få på sig mm. Selen däremot låg alltid under vagnen å lätt ta på vart man nu än var. Men är väl förstås en vanesak kanske.

    Låter ju som att amningen funkar relativt bra nu ändå. Tänk vad du kämpat på och inte gett upp å nu funkar d så pass bra! :) En eloge till dig!

    Barn är ju så olika å man hittar såsmåningom sitt sätt som funkar bäst. Kan ju va svårt att filtrera allt mån får höra runtomkring särskilt när man själv e lite "svampig".

    För mig kändes d mkt smidigare att amma än att hålla på å mecka med annat nattetid. Så d har fått amma på natten. Även om bvc sa att d inte behövde äta så hade mina barn behov av att äta eller snutta eller vad d nu var. Här var d lugnast för alla parter att få fortsätta så. Var väldigt olika med barnen också.

    SvaraRadera
  2. Jag blir så glad av dina kloka ord och ditt pepp! Har köpt en trikåsjal, men troligtvis blir det någon annan lösning framöver. Knytningen går riktigt smidigt. Köpte en begagnat av en bekant.

    SvaraRadera