fredag 24 juni 2016

Sixten redan 7 veckor....!!

Dagarna går så fort! Klockan har återigen passerat 24 och vi har påbörjat ett nytt dygn. Så borde väl börja med att önska er alla en trevlig midsommar! 


I onsdags va jag till barnmorskan för efterkontroll. Kändes bra att få prata med henne om det som har hänt under graviditeten. Vi gick igenom min förlossningsjournal, och inser återigen hur fort det gick innan Sixten va ute. Fanns ingen tid för smärtlindring, men det gick trots allt bra! Öppnade mig fort. Känns inte helt optimalt att ha sådana här snabba förlossningar. Nu hade jag ju tur som redan va inlagd, så det gick fort att ta sig till BB. Pratade även om preventivmedel. Jag känner inte att jag kan skaffa ett till barn just nu. Vet inte riktigt vad jag vill heller, med tanke på att även det blir en riskgraviditet. Fick mellanpiller utskrivet, ett mellanting mellan p-piller och minipiller. Men dessa får jag inte börja med förrän när Sixten är 6 veckor, från det datum som han är beräknad. Det är för att hans lever, inte är tillräckligt utvecklad innan. Så det är bara att vänta i ca 8 veckor då. Holger och Sixten skulle ha följt med till barnmorskan, men det blev inte så. För att någon hade missuppfattat hur dags jag skulle vara där. Turligt nog sprang vi på barnmorskan på stan i tisdags, så hon hade redan sett Sixten. 
Känner mig så extremt trött, vilket jag även sa till barnmorskan. Kanske beror det bara på den ständiga sömnbristen? Men ibland känns det som om det är något mer som inte är bra. Vad får tiden utvisa. Blodprov, Hb togs även. Borde inte vara någon fara då jag bara förlorade ca 400 ml blod under förlossningen. Vilket tydligen är lite i sammanhanget. Om jag vill ha min förlossningsjournal så får jag kontakta BB eller det går även att begära via mina vårdkontaker på 1177. Funderar på att göra det. 
Ingen mens än, minns inte från sist när den kom tillbaka. Nu vet jag ju att amningen påverkar oxå. Tycker att det har känts som om den är på gång nu idag (torsdag), har haft lite flytningar med ljusröda strimmor i och lite obehag i magen. Blev ingen gynekologisk undersökning, gjorde ju nyss en hos läkaren på specialistmödravården. Samtidigt är det så sjukt skönt att slippa, vilket min barnmorska vet. Det är något som jag fortfarande inte är helt bekväm med, trots att jag har fött 2 barn. Dessutom har det ju varit sjukt många kontroller av livmoderhalstappen under graviditeten, och även flera vaginala odlingar. Däremot behöver jag ta cellprov, och jag lovade att höra av mig efter sommaren. Hon påminde mig även om att göra knipövningar. 

Glassen i Nora 

Sixten va till sjukhuset i onsdags. Han vägde då 3060 gram. Äntligen väger han över 3 kg. Helt plötsligt gick det väldigt snabbt. Nu är det inte lika viktigt att äta var 3:je timma, men bra om det inte går mer än 4 timmar mellan målen. Läkarundersökning gjordes, att ser bra ut. Magnetröntgen va bra, visade inte på några rester av blödningar. Sixten är nu utskriven från neonatalen. Det är med blandade känslor för en orolig mamma som jag. 

Middag i skogen 


Idag (torsdag) är Sixten hela 7 veckor. Tiden går så otroligt fort. Han är alltså i vecka 38+1. De kan ju inte korrigera hans ålder än, eftersom han egentligen inte skulle vara född. Vi firade dagen med en lång sovmorgon. Klart att vi var uppe och gav Sixten mat, men sen gick vi och la oss igen.  Sen åkte vi en sväng till Nora. Åt lite glass, och kollade lite. Va en sväng till skogen, hittade lite svamp. Men det behöver komma lite regn, för det är sjukt torrt i skogen. Senare nu under kvällen/natten kom regnet. Passade på att vädra lite, eftersom det blir så friskt med regnet i luften. 
Redo för läggdags med sovpåsen på! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar