onsdag 18 maj 2016

Älskade Sixten...världens sötaste!

I söndags när vi kom till Sixten på sjukhuset så hade de tagit bort hans cpap på prov. Sen dess har han inte behövt någon andningshjälp. Han dippar ibland, eftersom han "glömmer" att andas. Våran lilla kille. Så sjukt svårt att fatta. Nu är han pigg och de första dygnen mådde han jätte dåligt! Är nog tur att han har fått både mammas och pappas envishet! 

Badande Sixten. 

I måndags fick Sixten sitt första bad. Personalen M sa att det är något de antingen gillar eller inte. Och ni som följer mig och Holger på Facebook och instagram har ju sett bilden på den badande pojken. Ja han trivdes väldigt bra med att bada. 

Torkning pågår.

I måndags eftermiddag fick han dessutom flytta ut från iva-salen. Efter 11 dagar på iva så kändes det lite konstigt för oss föräldrar. Men samtidigt är vi ju glada över att han är så pass mycket piggare. Det blir ju även att  vi byter personal. Nu är det ju så att de flesta i personalgruppen går ju i båda salarna. Så vi lär nog träffa några av våra favoriter ändå. 

Familjebad. 

Sixten äter nu var tredje timme. De rekommenderar att jag lägger honom till bröstet så att han får suga lite innan och i samband med mat. Är för att Sixten ska förstå sambandet med bröstet och mättnad i magen. Det är såklart super mysigt. Men tråkigt för Holger, för att matningen läggs över på mig. Fast samtidigt blir det väl mer naturligt eftersom jag ska amma Sixten framöver. 
Sondmatning och mys vid mitt bröst! 

Pumpningen funkar okej. Har inte i nuläget tillräckligt med mat så Sixten får även donerad mjölk. Går fortfarande upp på natten och pumpar. Inatt orkade jag inte. Prioriterade att sova lite extra istället. För inte nog med att man ska pumpa var 3:je timme, man ska även dricka och äta ordentligt samt sova. Just nu hade det varit bra om dygnet hade några fler timmar. Sen vid själva pumpningstillfället så ska man ju försöka va lugn och avslappnad. Annars släpper inte kroppen iväg mjölken. Det är inte bara inte...

Mys med mamma 

Och mys med pappa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar