fredag 13 maj 2016

Sixten en vecka och jag utskriven från BB!

I onsdags fick Sixten flytta ur kuvösen. Han bor istället i en värmesäng. Han solar fortfarande, men bara när han är i sängen. Han har cpap som hjälp för andningen, med lite syrgas inställt! Det känns skönt att han blir bättre och bättre. Vi sitter med honom hud mot hud och bara myser. Det märks fortfarande att han är en kvällspigg bebis. Han va ju redan väldigt pigg när han var i magen. Efter att man har haft honom på bröstet så ligger han länge och tittar när han kommer tillbaka till sängen. 

Från förra veckan i kuvösen... 

Har ju glömt att berätta att i onsdags eftermiddag blev jag äntligen utskriven från BB. Ja äntligen...från och med i måndags var jag laddad att gå hem. Det krävs ju en tid för inställning. När barnmorskan frågade mig i lördags så kände jag bara panik inför hemgång. Men det slog mig några dagar senare, att i lördags var det dag 3. Dag 3 efter förlossningen kan verkligen vara hemsk. Mycket hormoner i omlopp. Dessutom hade jag ju ont i mina bröst i samma veva. Sen hände det lite andra saker som oxå gjorde att jag bara ville mer och mer hem. Vad tänker jag inte skriva då de inte är bearbetade och utredda. 

Det var i alla fall barnmorska A som hade utskrivnings samtal med oss. Henne har jag träffat mycket under dessa 4 veckor på sjukhus. Och jag trivdes väldigt bra med henne. Hon kollade även i mitt underliv och det såg bra ut. Hade ju ett stygn trots att det var en liten herre som kom ut och även lite bristningar. Hon sa även att nu när jag blir utskriven från BB, så ser min barnmorska på vårdcentralen det och att jag har fått barn. 
Även läkaren A hade ett samtal med oss. Jag kommer bli kallad till uppföljning på specialistmödravården om 4-8 veckor. Hon rekommenderade oss att vänta minst ett år innan vi försöker bli gravida. Och vid ny graviditet så ska jag troligtvis bli halvt sjukskriven fr.o.m. graviditetsvecka 22. Just bara för att jag har ett "tungt" jobb och dessutom två prematura förlossningar. Känns lite knäppt att ens tänka på en ny graviditet, sådär en knapp vecka efter förlossningen. Jag ska tänka på att ta det lugnt och inte överanstränga mig de närmsta 2 veckorna, eftersom jag haft en infektion. Dessutom har jag ju tappat både kondition och muskler efter att ha varit inneliggande så länge. 


Tycker trots allt att det har varit sjukt lärorikt att vara patient istället för att personal. Jag har lärt känna många trevliga personer på BB, men även träffat den andra sorten. Samtidigt har det varit nyttigt för mig att verkligen vara patient och känna efter hur jag mår och dessutom vara tvungen att berätta det...

Glömde ju att skriva att igår fyllde Sixten en vecka. Känns som om det har gått rätt fort trots allt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar