lördag 28 maj 2016

Nu Ă€r vi sambos med Sixten 😍❤️

I onsdags blev Sixten sambo med sina förĂ€ldrar igen. Vi bor nu i ett samvĂ„rdsrum pĂ„ neonatalen pĂ„ universitetssjukhuset i Örebro.  Det var med blandade kĂ€nslor som jag flyttade ihop med mina pojkar igen. Det var ju en viss oro över att nĂ„got skulle hĂ€nda. Men nu har det ju gĂ„tt bara bra. Han har fortfarande syrgas till och frĂ„n i lagom liten dos. Vi hade syrgasutbildning med en lĂ€kare i onsdag. Det Ă€r sĂ„klart inga konstigheter. Dessutom Ă€r vi ju bĂ„da undersköterskor. Vi har fĂ„tt information om hur mycket vi fĂ„r dra upp och ner pĂ„ syrgasen. Idag har han mĂ„tt bĂ€ttre. Övervaket har mest plingat för att Sixten har haft 100% i syresĂ€ttning. Och vissa av se gĂ„ngerna har han haft 0 i syrgas.

Sixtens sĂ€ng i samvĂ„rdsrummet! 

Varje morgon vĂ€ger vi Sixten. Dagens vikt va 2255 gram. Det Ă€r bara plus 5 gram sedan igĂ„r. Jag Ă€r inte sĂ„ orolig över det. Han ligger bra i sin vikt kurva. Och kanske har han gĂ„tt upp mer imorgon. Han börjar ju faktiskt bli en liten knubbis nu. 

Njuter i badet

Sitter nu ute i pentryt och har precis Ă€tit en nattmacka. Hade tĂ€nkt ta mig ut och gĂ„ en liten promenad idag, men tyvĂ€rr har varken orken eller tiden infunnit sig. Ser pĂ„ klockan att det Ă„ter har blivit en ny dag. 


Pratade nyss med en annan mamma hĂ€r. Hon undrade om man inte pratar med de andra förĂ€ldrarna hĂ€r och om man inte fick frĂ„ga om barnet. Egentligen borde vi ju finnas hĂ€r för att stötta varandra och dela vĂ„ra upplevelser. Ja mig gör det inget att nĂ„gon frĂ„gar. SĂ„ vi stod och smĂ„pratade om i vilken vecka vĂ„ra barn föddes mm. Det Ă€r sĂ€kert olika hur man Ă€r som person ocksĂ„. 

Mys...!!! 

Idag har de gjort ultraljud pĂ„ Sixtens hjĂ€rna. LĂ€karen sa lite snabbt att det sĂ„g bra ut. Men vi har Ă€nnu inte hört nĂ„got skriftligt svar, nĂ€r vi har frĂ„gat sjuksköterskan. Vi fĂ„r vĂ€l avvakta till imorgon och frĂ„ga mera dĂ„. 

NĂ€hĂ€ kanske dags att stĂ€nga av mobilen och gĂ„ in och se hur mina grabbar har det. Sen Ă€r det snart dags att gĂ„ och lĂ€gga sig, för snart Ă€r det dags att gĂ„ upp igen och ge Sixten mat. Var tredje timma Ă€ter han ju. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar