torsdag 14 april 2016

Ännu en lång dag på BB...

Sovmorgon känns lockande nu. Idag vaknade jag vid kl. 05. Tänkte nog egentligen sova en stund till. Men när kroppen väl vaknade till, så insåg den att det var dags för toabesök. Läcker fostervatten igen, inte jätte mycket men ändå.

Startade dagen med penicillin, lactulos och vatten. Men nu är magen igång igen, men lite väl gasig...

Sent igår kväll, strax före kl.22, så fick jag äntligen ett enkel rum. Så skönt! Passade extra bra för att H är ledig idag. Så inatt fick han sova över. Och hans snarkningar är jag ju van med. 

Många lyckönskningar blev det på gårdagens instagram bild. Men jag vet inte om alla inser att det är lite komplikationer. Vattnet ska inte gå så tidigt som mitt gjorde, det är inte normalt. Vecka 28 är lite väl tidigt, va visserligen v.27+5. Man ser ju att vissa har läst mellan raderna, när det inte bara innehåller en vanlig grattishälsning. Men men vi reagerar ju alla olika. 

Idag har vi varit på tillväxtultraljud. Ligger inom normalkurvan för denna veckan. Känns bra. Hen väger 1170 gram. Fick samma barnmorska som har gjort de andra ultraljuden, dvs kub och rutinultraljud. Lite komiskt faktiskt! Det är ju extra viktigt att kolla tillväxten eftersom jag har haft bekymmer med förhöjda blodsockervärden. Det är ju lätt att bebisen blir för stor då. Men som sagt ingen fara än. Mina blodsockervärden ska tas upp med diabetesläkaren under eftermiddagen idag. Så får vi se om det blir någon åtgärd. 

Dagens ctg... Pigg bebis...

Efter besöket på specialistmödravården, så lyxade jag med en välbehövd dusch. Kände mig så sjukt ofräsch. En lång, varm dusch. Efter duschen smorde jag in mig med bodybutter. Så härligt att känns sig fräsch.
Lite fräschare efter dagens dusch..

Ringde till jobbet och pratade med driftledaren. Skulle ju egentligen jobba till helgen, men det blir inget av med det! Så fr.o.m. nästa vecka måste jag ha sjukintyg, vilket jag har bett läkaren här om. Men som sagt det är ju många kockar i soppan. Lite väl snurrigt ibland. Blir lite frustrerad när det ska vara så hela tiden. Pratade med min chef och det var inte någon jätte panik med sjukintyg utan att det gick att lösa i efterskott. Och hon borde ju veta hur det ska vara...

Så trött nu ikväll. Nyss kom barnmorskan in med kvällens sista penicillin. Äntligen kan jag gå och lägga mig! Slumrade en liten stund förut, när H var här. Sover lite halvdåligt om man tittar på aktivitetsarmbandet. Orken är slut, finns fler saker jag borde skriva om men just nu orkar jag inte... God natt!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar