fredag 22 april 2016

Livet ska visst inte vara enkelt...!

Dagarna rullar på här. Det är vissa fasta rutiner som återkommer. Varje morgon tas det ctg-kurva på bebisen i magen. Varannan dag tas det blodprover och varannan dag tas det blodtryck. Alla dessa prover är ju normala. 

Gårdagens ctg-kurva med sammandragningar..,,

Har de senaste dagarna haft problem med huvudvärk och en extrem trötthet. Vissa gånger har jag nästan somnat mitt i en mening. Klart att det frestar på att vara gravid och även all denna oro. 

Lilla magen och utsikten i mitt rum

Kvällens himmel, utsikt från min säng...

Igår va jag och sambon ner till specialistmödravården för ett läkarbesök. Det var ett besök hos diabetesläkaren kombinerat med obstetrikläkaren. Orsaken till detta är att jag har legat högt i blodsockret. Inte jätte högt men ändå i överkant. Gjorde ju en glykos belastning den 16 mars på vårdcentralen. Och efter den konstaterades det att jag har nedsatt glukostolerans. Så blev besök hos diabetessköterskan, därefter har jag testat mitt blodsocker 3 dagar/ vecka och då 4 gånger/dag. 

Sedan jag blev inlagd har jag varje dag varit tvungen att köra blodsockerkurva, 6-7ggr/dag. Och efter gårdagens läkarbesök är jag nu insatt på insulin. Ja ja det kändes faktiskt rätt väntat, med tanke på mina lite halvhöga värden. Så fr.o.m. idag har jag tagit insulin före varje måltid och ska ta långtidsverkande till natten nu. 
Hoppas på att få lite mer ordning på blodsockret nu. 
Blodsockerlista och mina insulinpennor..

Snart sovdags, men inte så jätte trött då jag "råkade" somna förut och sov ca 1 timme...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar