måndag 18 april 2016

Helgen som varit...

God morgon. Och då var helgen avklarad och det var återigen måndag. 
Va tvungen att stänga fönstret förut, då det var byggarbetare som väsnades utanför fönstret. Så nu blir det väl sjukt varmt här inne igen. 
Vaknade strax före kl.08 idag. Jag blev ju innan det väckt vid 06 för att ta min medicin. Nu borde det strax va dags för ctg-kurva på bebisen. Den ska helst vara klar innan ronden vid kl.09. 
Ja det finns ju vissa fasta rutiner här.
Igår var det blodprov, 2 rör infektionsprover (snabb sänka och vita blodkroppar). Så då blir det blodprov imorgon, då de tas varannan dag. 
Kanske blir det att de tar ett blodtryck idag? Det har ju glesats ut till 3 gånger/vecka, så nån hade som förslag att det ska vara måndag, onsdag och fredag. 

Bebisens ctg-kurva

Jaha vad har vi roat oss med i helgen då? H har ju varit ledig. Så jag har i alla fall haft sällskap. Vi har i alla fall kvällstid roat oss med att kolla på film. H tog med sig både en USB-sticka och den externa hårddisken hemifrån, så där finns ju lite att kolla på där. Så smart att man bara kan koppla in det direkt i tv:n. Inte helt hundra på att jag fattar hur det hänger ihop, eller klart jag vet...hmm.. 

Det är en del annat att hålla koll på. Det är många gånger om dagen som man får frågan om hur man mår. Vilket de såklart måste veta. Inte alltid det är så enkelt att tala om hur man mår, främst psykiskt. Jag bär ju ständigt med mig en oro. En oro att allt inte ska gå bra. 
Vi har ju verkligen träffats en del läkare under denna graviditet. Inte så konstigt med tanke på kontrollen av livmoderhalstappen varannan vecka på specialistmödravården. Några har sagt att sannolikheten att drabbas av något liknande igen inte är så stor. Känns ju i nuläget inte så tröstande. Med tanke på att vattnet återigen har gått alldeles för tidigt. Men men, jag är samtidigt glad att de behåller mig här på BB för observation. 

Brukar försöka vara ute lite varje dag. Jag kan gå ut för att möta min sambo efter att han har varit hemma en sväng. Igår insåg jag att det hade blivit väldigt grönt den senaste veckan. Att det var många växter och buskar som slagit knopp och blivit gröna. 

En grön växt...

Och lite knoppar. 

Idag är återigen en sådan dag då det rinner mycket fostervatten. Visst ökar det på min oro. Men samtidigt ska det inte vara någon fara, så länge det är ofärgat eller lite gulaktigt. Och så länge jag inte har ont i magen. Får när det rinner såhär tänka på att inte ligga på rygg, då det verkligen rinner rakt igenom allt då. Men det går ju oxå att lägga undan fåfängan och ta på sig en större binda/blöja. 

Igår kväll hade jag lite ont i min mage. Såklart blev barnmorskan lite orolig. Misstänker att det var en biverkan på lactulosen. Va ju tvungen att ta det, då magen strejkar. Vilket inte är så konstigt, eftersom jag inte kan röra på mig i samma utsträckning som förut. Men får försöka se över mina matvanor. Försöka tillsätta mer fibrer osv. Ska ju fr.o.m. imorgon få utöka min frukost med yoghurt. Och då kan man ju ha lite linfrö, russin mm i den. Det borde ju sätta fart lite mer. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar