onsdag 30 juli 2014

Läkarbesök och funderingar!

Efter dagens läkarbesök på specialistmödravården, är det många tankar som snurrar. Just nu kan jag inte komma till ro och somna. Troligtvis beror min tidiga förlossning på försvagad livmoderhals. Och vid kommande graviditet kommer de att sätta dit ett band runt livmoderhalsen, för att förhindra en till tidig förlossning. Detta kommer göras i graviditetsvecka 16 som tidigast. Tydligen kan man göra ett vaginalt ultraljud och då se om livmoderhalsen är försvagad. Och då kan man ju undra varför de inte frågar om det vid rutinultraljudet? Om jag hade vetat vad jag vet idag, då skulle jag definitivt ha gjort det då. Är så förbannad på sjukvården. Googlade på det och det kommer både resultat på att det är vanlig och ovanligt. Suck! Blir så trött på allt! Men tänk om det inte beror på försvagad livmoderhals? Vad är det då? 
Gjorde ett vaginalt ultraljud idag, för att kolla på mitt myom. 4 cm är det i omkrets, och det påverkar inte chansen att bli gravid och inte heller en orsak till förtidig förlossning. Äggstockarna såg bra ut. Känns skönt att ha blivit undersökt i alla fall. 
De tog även blodprov för att utesluta nån sjukdom, som jag tyvärr glömt namnet på. Va nåt som hade med antikroppar att göra. 
Om vi inte har blivit gravida inom 6 månader, kunde vi kontakta fertilitetsenheten. Skönt att det inte va minst 1 år, i alla fall. 
Vid nästa graviditet kommer det vara täta kontroller, hur ofta är svårt att veta i nuläget. Han rekommenderade att vi ska göra KUB-test även då. 

Känner mig förbannad och besviken. Fan! Det är så orättvist! Va till graven med nya blommor idag. Det gör så ont inom mig. Är så ledsen för att jag inte gick behålla mitt älskade barn, min Elsa. 
Vet att Elsa var ovanligt liten för sin ålder. Vad beror det på? Hon vägde ju så lite. Hon borde ha vägt 700-800 gram. Kan det bero på att något gått fel under tiden i min mage? Var det därför hon bara va tvungen att ta sig ut? Det är sådana frågor som jag troligtvis inte kommer få svar på. Och hon hade drabbats av syrebrist en tid. Hur länge då? Bara under förlossningen eller? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar